JagsOnly NV.  Dreams 2 drive Jaguar & Vintage Cars Ooit komt U ons tegen......
U bent nu hier: Home - Onze story's - The story of the XJ40

 

XJ40 Story 1986 - 1994

Jaguar XJ40 1986 - 1994

 

De Jaguar XJ40 heeft een speciaal plaatsje in mijn hart en dus ook bij Jags Only.

XJ40 is de code-naam van deze body en de wagen gaat door het leven met type-aanduidingen als XJ-6, XJ-12, Sovereign en Daimler.

Dit is niet het mooiste model bij vele Jaguar liefhebbers, maar toch zijn er een groot aantal aanhangers en die vinden zeker hun gading bij ons.

Speciaal voor deze liefhebbers is er dit artikel op onze site met op het einde de productiegegevens en karakteristieken van de verschillende motoren.

  

De eerste XJ40 zag het levenslicht in 1986 en het design verschilde nogal ten overstaande van zijn voorganger, die in productie was sinds 1968. De lijnen waren hoofdzakelijk vierkanter en in tegenstelling met zijn voorganger was hij alleen als zescilinder verkrijgbaar. De Serie 3 XJ12 bleef toen in productie om de vraag naar 12 cilinders te voldoen tot 1992.

De XJ40 was verkrijgbaar met de reeds gekende AJ6 motor uit de XJS van 3600cc en 221bhp of met de nieuwe 2.9 l motor met een enkele nokkenas die slechts 165 bhp leverde bij 5600tpm. De versnellingbak was een nieuwe ZF viertrapsautomaat of een handgeschakelde Getrag vijfbak. De automaat heeft een speciale J-Gate selector die een andere schakelpositie hanteerde en dus een wat sportievere invloed had.

De ophanging vooraan was afgeleid van de vorige modellen. De achter-ophanging was een volledig nieuw ontwerp met een nieuw differentieel en remschijven aan de wielen.

De topmodellen waren tevens voorzien van een niveauregeling achteraan die elektromechanisch werd bediend.

Ook het interieur kreeg een nieuwe impuls. Het ging verder in de stijl die eigen was aan de Britse auto-industrie. Er was stoffen zetelbekleding (tweed) voor de goedkoopste uitvoeringen, gedeeltelijk lederen bekleding voor de duurdere uitvoeringen en voor de Daimlers volledig leder. Voor de Sovereign- en Daimler-uitvoeringen was er standaard een elektrische zetelbediening die veel comfort bood, en tevens verwarmde voorzetels.

De airco- en ventilatie-systemen waren sterk verbeterd. Vooral het instrumentenpaneel viel op. Digitale meters vervangden de analoge toestanden met uitzondering van de km en toerenteller. De wagen was tevens voorzien van een boorcomputer die een ruime weergave bood van informatie allerhande.

 

 

 

Ook de carrosseriepanelen werden volledig herzien en waren roestbestendiger dan zijn voorgangers. Nochtans waren de eerste bouwjaren 86-88 nog steeds roestonderhevig. Vanaf 1989 was er een duidelijke verbetering vast te stellen.

Het uitzicht werd over de ganse lijn hoekiger en dit werd vooral benadrukt door de rechthoekige koplampen en dito grill aan de voorzijde. De goedkopere versies werden echter uitgerust met dubbele ronde koplampen die door de jaren heen aan populariteit wonnen. Opvallend was de enkele ruitenwisser die gedurende al de jaren van productie een bekritiseerd punt bleef in allerhande vakbladen, maar in de praktijk wel degelijk zijn werk doet. De gebruikte banden waren ook toen een innovatie want men gebruikte een metrische bandenmaat 220/65 ZR390 van Michelin en Dunlop. Deze banden hadden bepaalde veiligheidsaspecten maar worden tegenwoordig stilaan vervangen door 15 of 16 duims-velgen en banden wegens moeilijk te vinden en te duur. De standaard velgen waren stalen velgen met sierdeksels. Optioneel waren er aluminium velgen. De kofferruimte was ruim bemeten en een gereedschapsset was standaard.

Er waren 5 uitvoeringen beschikbaar aan volgende prijzen, BTW inclusief, in 1988:

 

XJ-6 2.9                    1.483.500 bfr.

XJ-6 3.6                    1.634.900 bfr.

Sovereign 2.9            1.935.550 bfr.

Sovereign 3.6            2.089.000 begin_of_the_skype_highlighting Vrij 2.089.000 end_of_the_skype_highlighting bfr.

Daimler 3.6               2.393.000 bfr.

 

De standaarduitrusting op alle modellen:

Servostuur, vier schijfremmen, centrale deurvergrendeling, elektrische ruiten, hoofdsteunen voor en achter, veiligheidsgordels voor en achter, elektrische buitenspiegels, elektrische antenne, zes luidsprekers, gekleurde ruiten, regelbaar lederen stuurwiel, houten dashboard, centrale armsteun vooraan met opbergruimte, verlichte kofferruimte, waarschuwingslampjes/stoeprandverlichting in de portieren, verlicht en afsluitbaar handschoenenkastje met make-up spiegel, regelbare lendesteun in de voorzetels, kindersloten in de achterportieren, kaartvakken in rugleuning van de voorzetels, TD velgen en banden, digitale boordcomputer, voetsteun voor de bestuurder, interieurverlichting met timer, sluiten van ramen en eventueel schuifdak met de portiersleutel, lampjes in de rugleuning van de voorzetels, opbergvak voor cassettes, noodknop voor onmiddellijke vergrendeling van de deuren, ramen en koffer, verwarmde ruitensproeiers en verwarmde buitenspiegels.

 

Voor de Daimler:

Dashboard in zeldzaam wortelnotenhout, individuele zetels achter, chroomstrips op de flanken en extra dikke tapijten voor de passagiers, airco en ABS. 

 

 

 

 

  

De nieuwe XJ40 had een beter weggedrag dan zijn voorganger en werd uitgeroepen tot wagen van het jaar.

In de eerste 4 jaar van productie brak hij alle Jaguar verkooprecords en werd de wagen continue verder ontwikkeld en verbeterd. In 1989 kwam er een sportversie bij, die de naam XJR6 meekreeg met een 3.6 liter, verstevigde vering, spoilers en naar wens van de klant een getunede motor.

ABS werd oa standaard.

In 1990 werd de 3.6 vervangen door een 4.0 met aangepaste nokkenassen, nieuwe zuigers en een nieuw digitaal motormanagement. Dit alles gaf de wagen een betere acceleratie en een hogere topsnelheid. De wagen kreeg een nieuwe ZF automaat met elektronisch geschakelde transmissie en een sportstand die een sportievere rijstijl gaf.

Ook het ABS systeem werd vernieuwd en de wagen werd voorzien van een katalysator. Het dashboard werd gewijzigd in een volledig analoge aanduiding. De deurgrepen werden veranderd in grotere uitvoering van betere kwaliteit. Ook van deze nieuwe 4.0 kwam er een XJR6 versie die een snelheid neerzette van 240 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 6.7 seconden.

In oktober 1990 werd de 2.9 vervangen door de 3.2 liter die net als de 3.6 en de 4.0 voorzien was van twee bovenliggende nokkenassen. Deze voor Belgie interessante motor (fiskaal) gaf 200bhp en gaf de XJ de nodige acceleratie.

Vanaf 1993 werden de metrische banden vervangen door niet metrische banden(225/65/15) en kwamen er tal van detailwijzigingen zowel binnen als buiten.

In 1993 kreeg hij nieuwe zetels met verstelbare hoofdsteunen, een airbag voor de chauffeur was standaard. In 1994 werden alle modellen voorzien van twee airbags.

 

De grootste veranderingen zaten onderhuids, alle elektronische componenten waren nieuw, de ophanging werd verbeterd, de zetels gaven meer comfort, het stuurgevoel was beter en ook de remmen werden aangepast.

Het grootste nieuws voor 1993 was echter de voorstelling van de V12 in maart van dat jaar. De motor kreeg een inhoud van 6.0l en produceerde een vermogen van 318 Bhp met een acceleratie van 0-100km/h in 6.8 sec. en een top van 248 km/h.

De motor werd gekoppeld aan een GM automaat en vormde de beste XJ40 ooit.

De productie minderde in 1993 en 1994 geleidelijk omdat men toen al de nieuwe X-300 verwachtte.

Tijdens het laatste twee jaar bracht men enkele speciale versies op de markt om de verkoop enigszins aan te houden.

Een speciaal verlengde versie (12 cm) werd in 1993 en 1994 aangeboden onder de naam Majestic zowel in 6 als 12 cilinder.

 

Een speciale versie op maat werd geintrduceerd onder de naam Insignia en bood de koper een optie van 10 aparte lak tinten, het duurste leder in 10 tinten, 5 tinten hout, apparte velgen en een full leder interieur. Deze insignia modellen waren verkrijgbaar in het ganse XJ40 pakket + de XJS en zijn geproduceerd op circa 200 exemplaren.  De max optie prijs van een Insignia model liep op tot circa 10.000 euro. Dit worden voor de toekomst gegeerde uitvoeringen.

 

De 3.2 sport komt uit in 1993 en werd vervoegd met de 4.0 sport in 1994. Deze uitvoering kreeg een nieuw specifiek interieur, een sport-vering, vijfspaaks wielen, spiegels in de kleur van de auto, een speciale striping en type-aanduiding.

 

 

 

Een luxe-versie kwam er in de vorm van de GOLD-versie met specifieke kleuren, speciale lederafwerking, walnoten hout, extra lederen afwerkingen op het dashboard en de deurgrepen, en aluminium Kiwi-velgen.

Van de speciale versies zijn er niet zoveel gemaakt en sommige zijn nu al collector items.

Een lijst van productie aantallen vind u verderop.

 

Eind 1994 was het afgelopen met de XJ40 met een totale productie van 208.672 exemplaren.

 

Ondanks het relatief groot aantal verkochte XJ40'ers is het vandaag al zoeken naar een mooi exemplaar. De eerste exemplaren van 1986 zijn vandaag, anno 2011, al 25 jaar oud en dus oldtimer.

Jaarlijks vinden wij 2 a 5 van deze Jaguars in uitzonderlijke toestand en dus is ons aanbod top-Jaguars beperkt. Wij zoeken dus nu al op bestelling.

Wij hebben door de jaren heen een groot assortiment tweedehands onderdelen opgebouwd en kijken nu al uit om deze Jaguars een tweede leven, het leven van de oldtimer, mee te geven.

Jags Only is dan ook de plaats om deze wagen te kopen en te laten onderhouden.

 

             XJR-6 4.0 1993

            Daimler Double six V12 6.0 1993

Specificaties

XJ6 2.9 l (1986 - 1990)

 

Motor: 2919cc zescilinder met bovenliggende nokkenas

Boring & slag: 91 x 74,8 mm

Maximaal vermogen: 165 bhp @ 5600tpm

Transmissie: 5 handgeschakeld of 4 trapsautomaat

Wielbasis: 287 cm

Lengte:  499 cm

Hoogte: 138 cm

Gewicht: 1664 kg

Remmen: geventileerde schijven rondom, bekrachtigd

Topsnelheid 185 km/h

Productieaantallen: 14.148

 

XJ6 3,6 l (1986 - 1989)

 

Motor: 3590cc zescilinder met dubbel bovenliggende nokkenas

Boring & slag: 91 x 92 mm

Maximaal vermogen: 221 bhp @ 5000tpm

Transmissie: 5 handgeschakeld of 4 trapsautomaat

Wielbasis: 287 cm

Lengte:  499 cm

Hoogte: 138 cm

Gewicht: 1676 kg

Remmen: geventileerde schijven rondom, bekrachtigd

Topsnelheid 220 km/h

Productieaantallen: 83.273

Daimler 3.6 10.314  Jaguar 3.6 9349

Sovereign 3.6 50.291   Federal  13.319

XJ6 3,2 l (1991 - 1994)

 

Motor: 3239cc zescilinder met dubbele bovenliggende nokkenas

Boring & slag: 91 x 83 mm

Maximaal vermogen: 200 bhp @ 5250tpm

Transmissie: 5 handgeschakeld of 4 trapsautomaat

Wielbasis: 287 cm

Lengte:  499 cm

Hoogte: 138 cm

Gewicht: 1676 kg

Remmen: geventileerde schijven rondom, bekrachtigd

Topsnelheid 211 km/h

Productieaantallen: 21.156

Jaguar 3.2  13053   Sport 3.2 3117

Sovereign 3.2 3487  Gold  3.2 1499

 

 

XJ6 4.0 l (1990 - 1994)

 

Motor: 3980cc zescilinder met  dubbel bovenliggende nokkenas

Boring & slag: 91 x 102 mm

Maximaal vermogen: 223 bhp @ 4750tpm

Transmissie: 5 handgeschakeld of 4 trapsautomaat

Wielbasis: 287 cm

Lengte:  499 cm

Hoogte: 138 cm

Gewicht: 1676 kg

Remmen: geventileerde schijven rondom, bekrachtigd

Topsnelheid 221 km/h

Productieaantallen: 86.296

Jaguar 4.0  13.576   Daimler 4.0 8876

Sovereign 4.0  50.336  Federal 4.0 12.846 Sport 4.0 500   Gold 4.0 23

Lange wielbasis 4.0 121

 

XJ12 6.0 l (1993 - 1994)

 

Motor: 5994cc V12 met enkele bovenliggende nokkenas

Boring & slag: 90 x 78,5 mm

Maximaal vermogen: 318 bhp @ 5400tpm

Transmissie: GM viertraps electronisch geschakelde automaat

Wielbasis: 287 cm

Lengte:  499 cm

Hoogte: 138 cm

Gewicht: 1727 kg

Remmen: geventileerde schijven rondom, bekrachtigd

Topsnelheid 248 km/h

Productieaantallen: 3.799

Jaguar Sovereign 6.0 1243

Daimler Double Six 985

Jaguar Export 6.0 1521

Lange weelbasis 6.0 50

 

 

 

Tot slot nog enkele videos op youtube, veel kijk plezier

Hebt u vragen of suggesties na het lezen van dit artikel dan kan u steeds een e-mail sturen aan

 

Wordt vervolgd.....

Eddy