JagsOnly NV.  Dreams 2 drive Jaguar & Vintage Cars Ooit komt U ons tegen......
U bent nu hier: Home - Onze story's - The story of jags Only

-Jags Only -

 

Intervieuw dat verschenen is in "Imago" van September 2006

 

Passie voor power en beauty

 

 

 

Eddy Janssens nadert zo stilaan de kaap van de vijftig. Op deze dynamische, volbloed manager heeft de midlifecrisis geen vat. Met hart en ziel verknocht aan zijn grote passie: wagens. Geen auto's zoals er dertien in een dozijn kunnen! Zijn voorkeur gaat uit naar stijlvolle prestigewagens met een wendbare wegligging en stimulerende prestaties. In de loop der jaren verzamelde hij een collectie gestroomlijnde wagens, topklasse saloons en sportwagens van het merk Jaguar en Aston Martin. Van schitterende en nostalgische oldtimers tot vrij recente klasbakken. Twee automerken met adelbrieven en geschiedenis.  Monumenten. Niet alleen omwille van hun  gesublimeerde design, maar ook door hun meesterlijke technologie. Voor kenners tout court: technologie van de verleiding. Of zoals de heer Janssens het zelf omschrijft: "Dreams on Wheels".  Wagens die garant staan voor luxe, comfort, distinctie, exclusiviteit en ongeevenaard rijplezier. Met zijn bedrijf construeerde hij een context, een imago van vakmanschap en vertrouwen.

 

 

Jags only is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van Jaguars en Aston Martin.. De  grootste troef van uw zaak is betrouwbaarheid en technische kennis. Dat kwam er niet van vandaag op morgen?

 

Eigenlijk is het een uit de hand gelopen passie. Ik had twee elektrozaken. Van kindsbeen af was ik gefascineerd door wagens. Een klant van mijn vader reed met een Mustang, een andere met een Jaguar. Mijn twee droomwagens. Eens getrouwd werd er gespaard voor een Mustang. Een Jaguar was anno 1975 enkel voor de elite. Je moest er een astronomisch bedrag voor neertellen. Een tiental jaar later kwam een vriend zijn Jaguar showen. Mijn hart sloeg meteen een slagje over. Toen we het over de prijs hadden, bleek zo een tweedehandswagen best te betalen. Ik heb al mijn Mustangs weggedaan en ik ben een Jaguar gaan kopen. Puur als hobby. De wagen helemaal opgeknapt. Er nog een bijgekocht voor reservestukken. Je vindt ergens nog een mooier exemplaar en doet de andere voor een mooi prijsje van de hand. Zo gaat de bal aan het rollen. Kopen en verkopen zit mij in het bloed. Heel wat mensen bleven bij mij langskomen voor reparaties. Of via, via kwamen andere Jaguarfanaten om raad vragen, of stukken te kopen. Tot een  klant zich liet ontvallen: Moest je hier nu een volledige service rond bouwen, je zou handen te kort komen! Die raad heb ik ter harte genomen. Op een goede dag zijn we ervoor gegaan: aankoop, verkoop en service van tweedehandswagens. Voor alle duidelijkheid: ik verhandel geen opgemaakte schadewagens. Wanneer ik een wagen aankoop, vertrek ik telkens vanuit de filosofie: die wil ik in de eerste plaats voor mijzelf hebben. Maar omdat je niet alles kunt houden, ben je wel verplicht om te verkopen.

U investeerde in  hoogtechnologisch materiaal. Zo beschikt u als enige garage over een  elektronisch labo.

 

Ik ben elektrotechnieker van opleiding en verdiende mijn kost met elektronische herstellingen in de audiovisuele sector. Elektronica heeft voor mij geen geheimen. Dat maakt dat ik al over een labo beschikte. We hebben daarenboven nog een diagnosesysteem aangekocht waarmee we de Jaguars kunnen uitlezen en herprogrammeren en afstandsbediening en sleutels coderen. Wanneer een auto een defect heeft, wordt die in een officiële garage aan een computer geschakeld om te zien wat er fout loopt. Wij hebben, als onafhankelijke dealer, ook die gesofisticeerde apparatuur in huis. Je kunt niet zonder.  

 

 

 

 

 

Uw klanten zijn gelijkgestemde zielen, mensen die oog hebben voor aërodynamische lijnen, topkwaliteit en een ook stukje nostalgie?

Mensen met dromen zoals ikzelf. Een anekdote om dit te stofferen. Een passant zei: “Ik loop hier binnen, maar waarom zou ik een Jaguar kopen in plaats van een Mercedes of een BMW?” benieuwd  naar wat ik als tegenargument had. Ik heb hem geantwoord: “U  droomt er waarschijnlijk al maanden of jaren van én daarom gaat u een Jaguar kopen.” Dat was ook de bevestiging van wat er in hem leefde.

 

Waarschijnlijk hebt u niet alleen een zakelijke, maar ook een vriendschappelijke relatie met uw klanten, vanwege de gedeelde passie.

Absoluut.  Meestal  komen potentiële kopers met wat angst binnen. Stellen zich gesloten op, want in hun vriendenkring wordt gezegd dat een Jaguar té veel kost, té duur is in onderhoud. Maar eens ze tot de aankoop   zijn overgegaan en hier een paar keer voor onderhoud passeerden, zijn ze uitermate tevreden. Er worden ervaringen uitgewisseld. Dat zijn op de lange duur geen klanten meer, maar vrienden.

 

Men kan hier ook terecht voor het huren van ceremoniewagens?

Twintig jaar geleden ben ik gestart met ceremoniewagens hoofdzakelijk met de bedoeling mijn wagenpark aan de gang te houden. Vandaag de dag maken we publiciteit voor ceremoniewagens maar wij geven dat uit.  Ik heb een aantal klanten die  één tot vijf wagens hebben. Soms, als het om een leuk event gaat, ben ik ook present.

 

Zitten er belangrijke personaliteiten tussen?

Ja, laatst nog een belangrijke zakenrelatie die zijn huwelijksfeest door  het bedrijf van Joyce De Troch ,Enjoy, liet dirigeren. Zeer professioneel en tot in de puntjes verzorgt. Als bruidswagen had hij een Maybach en alle volgwagens waren Jaguars.

 

Met een Jaguar of Aston Martin rijden, tilt het genieten op een hoger niveau?

Het is zoals gaan eten in een restaurant met drie of vier sterren. Je hebt een ander gevoel in die auto. Je moet maar eens mensen die met een Jaguar rijden observeren. Je ziet zelden een Jaguar aan een hoge snelheid voorbij racen. Ze zitten ontspannen en gelukzalig achter het stuur, heren in het verkeer.

 

U verkoopt niet alleen Jaguars, hier gedijt nog een ander merk.

Aston Martin is zowat de parel aan onze kroon als ik het zo mag stellen. Een superwagen die als een van de allermooiste wordt beschouwd. Omdat wij in het milieu van de Jaguars opereerden dacht ik aanvankelijk dat het een onbereikbare droom was. Tot we er ons in zijn gaan verdiepen en tot de vaststelling kwamen dat we het technisch ook aankunnen. Op alles wat ik verkoop wil ik service geven. Mijn klanten krijgen twaalf maand garantie. Wij doen enkel de Aston Martin DB 7 die gebouwd is van 1994 tot 1999. Wereldwijd zijn er duizenvijfhonderzeventig  van geconstrueerd. Dat komt voor ons neer op twee tot vijf stuks per jaar, die we vinden in een toestand zoals ik graag heb. Het is eigenlijk een hobby in de hobby. Zoals mensen over een Ferrari of een Porsche dromen. De prijs van een tweedehandse Aston Martin DB7 schommelt tussen de 50 en de 62.500 euro. Voor een occasiewagen niet bepaald goedkoop. Maar wat we leveren is topkwaliteit. Daar leg ik de lat zeer hoog.

 

Hoe lang kan men met dergelijke wagens rijden?

De wagens zijn kwalitatief vrij hoogstaand. Als je die geeft wat ze moeten hebben, gaan ze quasi onbeperkt mee. Het zijn ook wagens die in het oldtimercircuit terechtkomen. We  zien Jaguars van de beginjaren die nu nog genoeglijk over de wegen snorren. Zolang de liefde er is, wordt er aan gewerkt en rijdt men er mee. Het is een passie die niet makkelijk luwt.

 

U hebt bij wijze van spreken over de hele wereld maitresses!

(hartelijk lachend) Zeker en die zijn goedkoper dan vrouwen.

 

 

De locatie op het industrieterrein is qua visibiliteit gering. Werkt dit niet remmend?   

Helemaal niet. Vroeger zaten we op de drukke baan Leuven-Mechelen. We zijn naar hier verhuisd en haalden een beter zakencijfer. Toen ik begon in Leuven bestond er nog geen GPS en was de GSM nog niet zo ingeburgerd. Dit is moeilijker te vinden maar ik heb klanten over heel de wereld. Buiten Belgie deed ik het voorbije jaar transacties in 14 landen. Hoofdzakelijk particuliere mensen die op het Internet gaan zoeken en bij mij terechtkomen.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de showroom Industriepark 54, 2253 Hulshout -  maar een eerste kennismaking kan net zo goed een  ideetje opdoen via de website  www.jagsonly.be.

 

Geinteresseerden kunnen zich ook abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de recentste aanwinsten.

 

Stuur gewoon een mailtje naar

 

 

 

Interview + text: Viviane Redant

Fotografie: Hilde Nossin van DE FOTO