JagsOnly NV.  Dreams 2 drive Jaguar & Vintage Cars Ooit komt U ons tegen......
U bent nu hier: Home - Dreams 2 Drive

 

 
 

Dreams 2 Drive, the final episode,

 
Sinds eind jaren 60 ben ik begeesterd door mooie wagens, en de eerste die mijn pad kruisten was een Jaguar XJ6 van de plaatselijke burgemeester en een knalgele Mustang coupe 67, van een klant van m'n vader.
Telkens als die bij m'n vader langs kwamen was kleine Eddy te vinden rond  deze specifieke bolides.
M'n eerste eigen wagen was een Ford Taunus 17M van 1970. Een Mustang kwam er volgens mijn moeder anno 1976 niet in....
Na de eerste huwelijksnacht, juli 1978 was het tijd voor de eerste Mustang, een Mustang II GHIA van 1976, aangekocht bij de Ford garage Marcel Hermans te Aarschot.
De eerste mustang ging total loss in een ongeval in Duitsland en een Mach1 versie van 1977 kwam er ter vervanging, deze werd later verkocht en er werd een 65 coupe overgenomen.

 

Dit was het begin van vele Mustangs, tussen 1978 en eind jaren 80 ergens tegen de 90 stuks.... Ik heb 87 verschillende foto's en dia's van mustangs die we toen hebben gehad.

Veel mustangs 2, alle mogelijke modellen hebben we gehad, maar ook 65 en 66 coupe, 67 coupe, 71 en 72 coupe, grande en cabrio, 72 mach 1, 73 cabrio enz.

 

Ondertussen hadden Danny schippers en ik samen de Belgian Mustang & Cougar Association opgericht en hielden we een aantal jaarlijkse Mustang meetings.

Veel van de toenmalige leden zijn vandaag de dag nog fiere en blije Mustang bezitters.

 

 

 

 

In 1989 hebben met met de club nog het 25 jarig bestaan gevierd met voor ieder clublid een bronze medaille.

 

En toen was er Jaguar.

 

In 1987 bood een vriend mij een ritje aan in zijn pas aangekochte Jaguar XJ6 van 1976.

 

 

 

De vlam sloeg in de pijp en de Mustangs moesten plaats ruimen voor Jaguar. 

M'n laatste Mustang, een 1973 cabrio werd ingeruild bij auto center Hein voor een Jaguar 1983 XJ 6 series 3, begin jaren 90.

 

 

Het Jaguar tijdperk was aangebroken en er werd een bescheiden handel opgericht die zich in 1997 ontpopte tot een ware business.

 

2 januari 1998 gingen we van start binnen de bvba MRSLeuven op de Mechelse steenweg te Herent. Hier namen we op Jaguar gebied een snelle vlucht en kregen we naambekendheid op gebied van kwaliteit en naservice. Gans Europa kwam hier over de vloer en de zaak floreerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2001 had ik m'n oog laten vallen op een gebouw in Hulshout voor een mogelijke bijkomende handel, maar 9/11 gooide roet in het eten en er werd beslist om de activiteit in Herent af te te bouwen.

 

Het 9/11 verhaal dat de business toen kraakte deed ons beslissen om de zaak naar Hulshout te verhuizen.

Hier moesten wij opnieuw starten, Jagsonly NV werd geboren op 1 maart 2002.

 

 

De eerste jaren hebben we dag en nacht gewerkt om het schip drijvend te houden. Maar de economische toestand herpakte na 2001 en tot 2008 hadden we reuze tijden met een crème van een cliënteel.

 

Vanaf 2008, de banken crisis en later de "belasting voordeel aller aard", deden de zaak geen goed en de cijfers gingen in dalende lijn.

Het laagte punt kwam er in 2014 en toen moest er een beslissing genomen worden, maar wat doet een man die op 57 jarige leeftijd het zakelijk roer wil omgooien.... Auto's zijn m'n passie en zo kwamen we bij het idee, we kopen alles wat we graag willen hebben en we zien wel.

 

Er werd een soort van Bucket list gemaakt en we gingen op zoek naar Rolls Royce, Bentley, AC Cobra, Mustang, Corvette, Cadillac enz.

 

 

En er kwam een ommekeer want we voelde ons weer fijn in ons vel maar ook de belangstelling voor ons aanbod was aanwezig. 

 

Onder tussen kwam ook het virus van de Mustangs weer in het bloed en een nieuwe start was genomen.

 

 

 

Alleen zaten we daar met onze naam, Jagsonly, een naam die tot ver in de Europese uithoeken is gekend maar die onze lading niet meer dekt.

 

Het afgelopen decennia hadden we nog wel wat naast de lijnen gekleurd met oa, Gillet Vertogo, PGO, SECMA, en ASTON MARTIN.

 

We reden ondermeer rond met een Gillet Vertigo, Corvette, een Ferrari een Aston en een Bentley,  maar dit waren sporadische toestanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag staat de toonzaal echter voor de helft gevuld met "niet Jagsonly "cars en dus is er maanden gepiekerd over een andere website naam.

 

En eind maart 2015 was ie er plots..... www.dreams2drive.be

 

Een vlag die onze lading dekt. Al die jaren vertel ik m'n klanten dat wij geen auto's verkopen maar dromen. De meeste klanten rijden met "hun droom", die ze bij ons kochten en liefdevol laten onderhouden door onze Jos. De man met gouden techniek handen,  die voor alles een oplossing uitdokterd en die ons klienteel budget vriendelijk laat rijden.

 

De zaak noemt officieel Jagsonly NV, en dat laten we zo maar we komen naar voor met Dreams2Drive.be 

 

En wat is nu ons doel?

 

We gaan verder met het Jaguar/Daimler verhaal tot modeljaar 2009 met uitzondering van de F type, een icoon en reeds bij geboorte een klassieke legende.

We verkopen alles van Jaguar & Daimler vanaf 1987 tot 2009 en geven hierop ook de gespecialiseerde service in eigen atelier.

 

De XJ serie vanaf model XJ40 tot XJ350, de XK8 en de nieuwe XK, de S Type en de nieuwe F type, dit zijn nog klassieke Jaguars die doen dromen.

De X type en de nieuwe XE zijn dagelijkse rijders die geen toekomstige waarde meer hebben.....volgens mij.

 

 

 

 


Verder gaan we het verhaal van de Mustangs van 1964 1/2 tot 1973 bewerken en als er iets moois en bekoorlijk passeert zoals een cobra, een Bentley of een fraaie RR, dan staat die in onze toonzaal.

 Hoe lang gaan we nog door vraagt men ons dagelijks?
Wel zolang we er zin in hebben.
Jos weet nog niet van ophouden en we staan weer dagelijks met plezier in onze speeltuin....onze Dreams 2 Drive Store.....
 

En voor wie doen we het?
Eerst en vooral voor onszelf, maar ook voor het meer dan geweldige klienteel dat we na al die jaren hebben opgebouwd. Een klienteel dat beseft wat wij kunnen en die weten dat wij budget vriendelijk werken en dit ook weten te appreciëren.

Ik weet dat men mij nogal eens arrogant durft te noemen maar ik doe alles voor m'n vaste klanten die mee zijn in mijn visie. Diegene die daar niet in passen, daar kan ik weinig voor betekenen en die moet ik laten gaan, we kunnen niet iedereen plezieren.
Maar de klanten die wij, na al die jaren trouw aan onze zijde hebben gehad, die bedanken we bij deze ook voor het aangenaam contact voor de vriendschap en vooral voor het vertrouwen. Met deze mensen hopen wij nog lang, heel lang verder te gaan.

Vindt u zich als potentiële klant terug in onze visie van passie, kwaliteit en service, met oog voor het persoonlijk menselijke aspect en klantvriendelijk onthaal dan zien wij u graag komen in onze "Dreams 2 Drive store".
 
Vanaf 2018 nog enkel op afspraak, zo hebben we exclusief tijd voor u, om u te begeleiden in de aankoop en de service van uw Dream 2 Drive.....
Onze jarenlange ervaring en gespecialiseerde service staat  borg voor een zorgeloze aankoop. 

 

 

U wenst een vrijblijvende afspraak om uw dream 2 drive te voelen, te proefrijden en te bespreken?
Bel Eddy op 0032 (0)15-730-999, ik maak graag tijd voor u.......